Ταξίδευα ήδη πάρα πολλά χρόνια όταν στα 39 μου επισκέφτηκα την Αιθιοπία. Ενώ είχα πάει στην Ασία, την Αμερική, δεν είχα βρει αυτό που έψαχνα – που δεν ήξερα και τι ήταν. Αυτό μου το αποκάλυψε η Αφρική. Αυτή η ήπειρος έχει παλμούς, κραδασμούς· σε αιχμαλωτίζει.
Η αλήθεια είναι ότι στο ταξίδι μου στις φυλές στην Αιθιοπία πήγα εντελώς απροετοίμαστη. Ούτε σκηνή είχα μαζί μου ούτε νερό. Είχα δει μια φωτογραφία από τη φυλή Κάρο και αποφάσισα να πάω. Πριν καταλήξω στην Αιθιοπία είχα περάσει από την Γκάνα, το Τόγκο και το Μπενίν. Από εκεί πήρα αεροπλάνο για την Αιθιοπία. Συνολικά στην Αφρική έχω ταξιδέψει σε πάνω από 25 χώρες.
Είχα ακούσει ότι εκεί ζούσε ένας Ελληνοκύπριος ο οποίος είχε νοικιάσει μια έκταση κοντά στο ποτάμι Όμο. Διοργάνωνε κυνήγι γέρικων ζώων για πλούσιους Αμερικανούς και Ισπανούς. Στην έκταση αυτή ζούσαν κάποιοι από τη φυλή Κάρο.
Φτάνω λοιπόν στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, την Αντίς Αμπέμπα. Τον συναντώ και του ζητάω να πάω με ένα από τα ελικόπτερα που μεταφέρει τους δυτικούς που έρχονται για κυνήγι. Τότε αρθρογραφούσα στην εφημερίδα Το Βήμα για ταξίδια και του είπα ότι θα έγραφα ένα άρθρο.
Μου απάντησε ότι μπορεί να χρειαζόταν να περιμένω μέχρι και ένα μήνα. Ήταν όμως Αύγουστος κι εγώ την 1η του Σεπτέμβρη έπρεπε να γυρίσω στο πανεπιστήμιο όπου δίδασκα. Με θράσος περισσό επέμενα να βάλει ένα ελικόπτερο για μένα! Στο μεταξύ δεν είχα καν τα απαραίτητα εφόδια γι’ αυτό το ταξίδι. Μόνο το πάθος μου.
Και την αποφασιστικότητα να κάνω το ταξίδι με κάθε τρόπο. Ρώτησα στην Εthiopian Airlines. Μου είπαν ότι η επόμενη πτήση θα ήταν ύστερα από 15 μέρες. Απογοητευμένη όπως ήμουν, σκέφτηκα να πάρω ένα λεωφορείο μέχρι το Άρμπα Μιντς και στη συνέχεια θα έβλεπα τι θα έκανα.