Skip to content
Home » Το παραμύθι είχε δράκο, αλλά ξέμεινε από μαέστρο

Το παραμύθι είχε δράκο, αλλά ξέμεινε από μαέστρο

  Το παραμύθι είχε δράκο, αλλά ξέμεινε από μαέστρο

  Published

  Το παραμύθι είχε δράκο, αλλά ξέμεινε από μαέστρο

  Published
  Ο τσελίστας Αστέριος Πούφτης, μέλος των Athens Classical Players, διηγείται στο Short Stories ένα (μπορεί και όχι τόσο) παραμύθι για το πώς ένα μουσικό σύνολο εγχόρδων μπορεί να λειτουργήσει χωρίς μαέστρο

  Η συναυλία κινδύνεψε να τιναχτεί στον αέρα. Εξαιτίας της ανεπάρκειας του μαέστρου, όλος ο «πυρήνας» βρισκόταν σε μεγάλη αναστάτωση, καθώς οι σπασμωδικές κινήσεις του προκάλεσαν σεισμικά κύματα ρυθμικής ανακρίβειας που εξαπλώθηκαν σαν επιδημία στις ομάδες του πολυπληθούς μουσικούς συνόλου.

  Μετά τη συναυλία διατάχτηκε ΕΔΕ (Εμποεριστατωμένη Διεξοδική Εμβάθυνση), με συνοδεία αφρώδους ζύθου, γκαζόζας αλλοδαπής προέλευσης και λοιπών ηδύποτων.

  Οι μουσικοί που απαρτίζουν τον «πυρήνα», οι περισσότεροι σε αναβρασμό, τοποθετήθηκαν επί του θέματος. Προφανώς δεν ήταν η πρώτη φορά που αντιμετώπιζαν την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα την κρίσιμη ώρα του μουσικού διαγγέλματος.

  Ο Μύρων, ορμητικός και χειμαρρώδης, με τον ιδιαίτερα γλαφυρό και απύλωτο λόγο του, καταφερόταν εναντίον του μαέστρου, αμφισβητώντας γενικότερα τη χρησιμότητα της συγκεκριμένης δεξιότητας.

  Ο γνωστός για το ιδιότυπο χιούμορ του Τιμόδωρος διερρήγνυε τα ιμάτιά του πως αποδράσαμε από την κόλαση, παρά τις δεδομένες καλές προθέσεις της «πέτρας του σκανδάλου». Ο πολύγλωσσος Παύλος, «πρεσβευτής επί τιμή», μειδιούσε και μας διηγούνταν παλαιότερες μουσικές ιστορίες έντασης και δράσης με μαέστρους βγαλμένους από τις Περιπέτειες του Ιντιάνα Τζόουνς, τις Επικίνδυνες αποστολές, αλλά και τα Σαγόνια του καρχαρία.

  Mε ένα στόμα, μια φωνή, ο λακωνικός, αλλά μεστός Ορφέας και η Δόκτωρ Ίασις, θεραπαινίδα των ψυχών, αναφώνησαν: «ΧΩΡΙΣ ΜΑΕΣΤΡΟ»

  Η καλοσυνάτη και γλυκιά Μυρτώ αγωνιζόταν μάταια να δικαιολογήσει τα πεπραγμένα του μαέστρου, που αδιαμφισβήτητα αποτελούσε το πρόσωπο τις βραδιάς. Μόλις ο ψύχραιμός και φλεγματικός Έξαρχος ολοκλήρωσε την ήπια αλλά και επικριτική τοποθέτησή του για τα γεγονότα, ο φιλόσοφος της ομήγυρης, ο Μαρκήσιος ο Στωικός, ξεκίνησε να αναλύει τα οφέλη της αυτοδιαχείρισης, με κορωνίδα της τοποθέτησής του την πιο ενεργή συμμετοχή των μουσικών σε όλα τα δρώμενα.

  Και, ως εκ θαύματος, με ένα στόμα, μια φωνή, ο λακωνικός, αλλά μεστός Ορφέας και η Δόκτωρ Ίασις, θεραπαινίδα των ψυχών, αναφώνησαν: «ΧΩΡΙΣ ΜΑΕΣΤΡΟ».

  Τα μετέπειτα συναυλιακά ταξίδια επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες: Sonquisera, Ημέρα της Μουσικής, Συνισταμένη φωτός, Μικρές Κυκλάδες, εχέγγυα και εφαλτήρια ενός κώδικα επικοινωνίας με το υποσυνείδητο, το άγιο δισκοπότηρο της στοάς των μυημένων.

  ΥΓ.: Το παραπάνω κείμενο ίσως και να μην αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας και οποιαδήποτε ομοιότητα μπορεί να μην είναι συμπτωματική.

  •••

  Οι Athens Classical Players, ή αλλιώς «Ξηλώστε τον μαέστρο από το κάδρο» θα εμφανιστούν τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024, στις 20.30 στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» με έργα Janacek, Σκαλκώτα και Dvorak. Τίτλος του κοντσέρτο «Τοπία στην ομίχλη».

  banner_300_250
  Picture of Αστέριος Πούφτης
  Ο Αστέριος Πούφτης είναι τσελίστας

  Κεντρική φωτογραφία
  Άρης Κακλέας

  ΣΧΕΤΙΚΑ LINKS

  MORE STORIES

  Βαμβακάρη ΜΑΤΟΚΛΑΔΑ short strories
  Short

  Ο Βαμβακάρης τρώει ban σε ζαχαροπλαστείο της Θεσσαλονίκης

  Ο μουσικός Κ. Κ. μοιράζεται με το Short Stories μια ιστορία μουσικής τρέλας με τα «Ματόκλαδα» του Βαμβακάρη να απαγορεύονται σε ζαχαροπλαστείο της Θεσσαλονίκης. Ίσως γιατί δεν εναρμονίζονται με τη βρώση γαλακτομπούρεκων…

  1000ROCKING BAND shortstories
  Short

  Ένας Έλληνας ροκάρει σε μια μπάντα 1.000 μελών

  Ο Κώστας Μαυρουδής, μέλος του μεγαλύτερου συγκροτήματος, του Rockin’1000, μοιράζεται με το Short Stories την εμπειρία του να παίζει ζωντανά πάνω στη σκηνή μαζί με άλλους 999 μουσικούς και τραγουδιστές