Skip to content
Home » Η ιστορία πίσω από το τραγούδι «Άλλος εαυτός» του Δημήτρη Κόψη

Η ιστορία πίσω από το τραγούδι «Άλλος εαυτός» του Δημήτρη Κόψη

  Η ιστορία πίσω από το τραγούδι «Άλλος εαυτός» του Δημήτρη Κόψη

  Published

  Η ιστορία πίσω από το τραγούδι «Άλλος εαυτός» του Δημήτρη Κόψη

  Published
  O τραγουδοποιός και ερμηνευτής Δημήτρης Κόψης περιγράφει στο Short Stories τις προσωπικές αγωνίες του που τον οδήγησαν στο τραγούδι «Άλλος εαυτός». Μια ιστορία για τον αγώνα του με το άγχος, τις κρίσεις πανικού και τις φοβίες τις οποίες παλεύει να νικήσει

  Κάποτε, από τα χρόνια του δημοτικού σχολείου, ξεκίνησα να μη νιώθω καλά με τον εαυτό μου. Φοβόμουν πως κάτι θα συμβεί και δεν θα προλάβω να ζήσω αυτά που σκεφτόμουν πως ήθελα να ζήσω.

  Δεν μιλάω απλώς για μια εφήμερη σκέψη, αλλά για μια κατάσταση που κάθε μέρα με ρούφαγε. Με ρούφαγε όλο και βαθύτερα στο σκοτάδι κρατώντας με δεμένο εκεί. Όμως ήμουν πολύ μικρός και δεν ήξερα τι μου συνέβαινε. Πολλές φορές πίστευα ότι αυτό ήταν το «κανονικό». Ότι έτσι ένιωθαν και τα υπόλοιπα παιδιά.

  Όταν όμως συνειδητοποίησα ότι οι άλλοι άνθρωποι δεν ζούσαν με αυτό τον φόβο, βούλιαξα πολύ. Ένιωθα σαν άρρωστος, σαν να υπολειτουργώ. Τότε δεν γνώριζα τίποτε για την ψυχική υγεία και για το πλήθος του κόσμου που ταλαιπωρείται. Και η αλήθεια είναι πως εκτός από τις ίδιες τις βασανιστικές σκέψεις, το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν το πόσο μόνος μου ένιωθα. Κάθε φορά που έψαχνα κάποιον να με ακούσει δεν τον έβρισκα ποτέ.

  Από τη μια με βασάνιζαν οι σκέψεις, από την άλλη ένιωθα ενοχές γι’ αυτό που βίωνα, καθώς φοβόμουν να το επικοινωνήσω. Γιατί τα μόνα που εισέπραττα για πολλά χρόνια ήταν ο χλευασμός και η πλάκα. Και αυτό με απομόνωνε περισσότερο καθώς έτρεφε τον φόβο και τις σκέψεις.

  Όμως τα χρόνια πέρασαν. Και εγώ ένιωσα έτοιμος και ζήτησα βοήθεια. Έτσι άρχισα να καταλαβαίνω, να είμαι σε επικοινωνία με τον εαυτό μου, να αποφεύγω τις καταστάσεις και τους ανθρώπους που δεν με βοηθούν και εν τέλει να ισορροπώ καλύτερα.

  Το τραγούδι Άλλος εαυτός γράφτηκε για όλες τις φορές που πάλευα μέσα μου. Για τον εαυτό που είχε όνειρα, που αγαπούσε, που ήθελε να ταξιδέψει στον κόσμο, να κάνει μουσική, να γνωρίσει ανθρώπους. Όμως τις περισσότερες φορές ο αντίπαλος, ο «άλλος εαυτός» του σκοταδιού, του φόβου, της απώλειας, των κρίσεων πανικού, του θανάτου ήταν πολύ δυνατός.

  Με βασάνιζαν οι σκέψεις και ένιωθα ενοχές γι’ αυτό που βίωνα, καθώς φοβόμουν να το επικοινωνήσω. Γιατί το μόνο που εισέπραττα ήταν ο χλευασμός

  Με τον καιρό μαθαίνεις να ζεις παράλληλα και με τους δύο εαυτούς. Έτσι ο άλλος, ο σκοτεινός, κάπως αποδυναμώνεται. Φυσικά είναι εκεί. Πάντα έτοιμος. Και περιμένει την ευκαιρία του. Αλλά σίγουρα δεν έχει τις ίδιες ευκαιρίες που είχε στο παρελθόν.

  Όταν επικοινωνείς το άγχος σου, βρίσκεις τους κατάλληλους ανθρώπους και ζητάς βοήθεια, στ’ αλήθεια τα πράγματα γίνονται καλύτερα.

  •••

  Ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής Δημήτρης Κόψης, έπειτα από την πρόσφατη συνεργασία του με τον Θέμη Καραμουρατίδη στο τραγούδι Σε προκαλώ, επανέρχεται παρουσιάζοντας το πρώτο single Άλλος εαυτός του πρώτου ολοκληρωμένου δίσκου του. Ο δίσκος κυκλοφορεί από την Prospero.

  banner_300_250
  Picture of Δημήτρης Κόψης
  Ο Δημήτρης Κόψης είναι τραγουδοποιός και ερμηνευτής

  Φωτογραφίες
  Αντωνία Μαντά

  ΣΧΕΤΙΚΑ LINKS

  MORE STORIES

  οριακή διαταραχή short stories gr
  Short

  Ένα short story για τη ζωή που νίκησε

  Η αναγνώστρια του Short Stories Μαργαρίτα Πουλοπούλου καταθέτει τη μαρτυρία της για την οριακή διαταραχή από την οποία πάσχει και την οδήγησε σε επανειλημμένες απόπειρες αυτοκτονίας, αλλά και για την επιμονή της να δει τη ζωή να νικάει

  Γιαγκίνηδες_YAGINIDES_shortstories.gr
  Short

  Οι Γιαγκίνηδες και οι ιστορίες τους από την πρωτόγνωρη περιοδεία τους

  Οι Γιαγκίνηδες (Σπύρος Ζήσης & Παναγιώτης Σικλαφίδης) επέστρεψαν από την πρώτη τους περιοδεία και μεταφέρουν στο Short Stories τις εντυπώσεις και τα ευτράπελα που έζησαν καθώς από μουσικοί του δρόμου έγιναν μουσικοί του κόσμου

  Σταμάτη Κραουνάκη Χρήστος Γεροντίδης short stories
  Short

  Ο Χρήστος Γεροντίδης και η καθοριστική συνάντηση με τον Σταμάτη Κραουνάκη

  Ο τραγουδιστής Χρήστος Γεροντίδης αφηγείται στο Short Stories την πρώτη του γνωριμία με τον Σταμάτη Κραουνάκη, την αλλαγή της επαγγελματικής του ρότας και τη δημιουργική διαδικασία μέχρι να κυκλοφορήσει ο πρώτος του δίσκος «Λαϊκά τραγούδια Ο ΤΙΓΡΗΣ»