Skip to content
Home » Ο Χρήστος Γεροντίδης και η καθοριστική συνάντηση με τον Σταμάτη Κραουνάκη

Ο Χρήστος Γεροντίδης και η καθοριστική συνάντηση με τον Σταμάτη Κραουνάκη

  Ο Χρήστος Γεροντίδης και η καθοριστική συνάντηση με τον Σταμάτη Κραουνάκη

  Published
  Ο Χρήστος Γεροντίδης με τον Σταμάτη Κραουνάκη

  Ο Χρήστος Γεροντίδης και η καθοριστική συνάντηση με τον Σταμάτη Κραουνάκη

  Published
  Ο Χρήστος Γεροντίδης με τον Σταμάτη Κραουνάκη
  Ο τραγουδιστής Χρήστος Γεροντίδης αφηγείται στο Short Stories την πρώτη του γνωριμία με τον Σταμάτη Κραουνάκη, την αλλαγή της επαγγελματικής του ρότας και τη δημιουργική διαδικασία μέχρι να κυκλοφορήσει ο πρώτος του δίσκος «Λαϊκά τραγούδια Ο ΤΙΓΡΗΣ»

  Υπάρχουν γεγονότα στη ζωή του καθενός που όταν συμβαίνουν δεν συνειδητοποιεί πώς έγιναν. Κι όταν κάνει μια πιο ενδελεχή προσέγγιση σε όσα έχουν προηγηθεί, λέει πως «αυτό λοιπόν ήταν να συμβεί τότε που…».

  Ε, λοιπόν θα σας μιλήσω για τη δημιουργία του CD Λαϊκά τραγούδια ο τίγρης πηγαίνοντας πολύ πίσω τον χρόνο.

  Όλα ξεκίνησαν απ’ όταν για πρώτη φορά στη ζωή μου, όταν εργαζόμουν ως ασφαλιστής, συνάντησα τον Σταμάτη Κραουνάκη. Είχαμε κλείσει ραντεβού να τον ενημερώσω για ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα. Ενώ διαρκούσε η συνάντησή μας, εγώ τον ενημέρωνα για το προϊόν που του πρότεινα κι εκείνος με κοιτούσε χωρίς να λέει πολλά.

  Κάποια στιγμή μου λέει: «Εσύ πρέπει να γίνεις ηθοποιός». Στην αρχή σκέφτηκα ότι απλώς θέλει να αποφύγει την πρόταση για ασφάλιση. Αλλά εκείνος πολύ σοβαρά ξεκίνησε να μου εξηγεί ότι ο τρόπος που κινούμαι φανερώνει πως εκεί θα ήταν ο δρόμος μου· στην τέχνη και όχι στις ασφάλειες.

  Όταν μάλιστα του είπα ότι δεν το έχω σκεφτεί, ωστόσο από μικρός τραγουδούσα και μου άρεσε, με προέτρεψε να τραγουδήσω κάτι. Λίγο, για να ακούσει τη φωνή μου. Ντρεπόμουν να σας πω την αλήθεια, αλλά το προσπάθησα. Ούτε ξέρω πώς, τρέμοντας κάτι είπα κι είχα γίνει και κατακόκκινος, εννοείται. Όταν τελείωσα μου είπε: «Να στραφείς στο θέατρο και το τραγούδι και μπορεί κάποτε να συνεργαστούμε. Πάντως ασφαλιστήριο δεν θα κάνω».

  Έφυγα και δεν σταμάτησα να το σκέφτομαι. Γράφτηκα στη δραματική σχολή. Στο μεταξύ δεν έχανα παράσταση της Σπείρας του Κραουνάκη. Όταν τελείωσα τη σχολή πήγα σε μια ακρόαση του σχήματος. Και ω του θαύματος… με πήρε ο Σταμάτης στην παιδική σκηνή που υπήρχε τότε. Ξεκινήσαμε να κάνουμε και παρέα. Με δοκίμαζε συνέχεια. Με δίδασκε ταυτόχρονα και η μια παράσταση έφερε την άλλη.

  Από την πρώτη στιγμή που ο Σταμάτης μου τραγούδησε τη «Μυγδαλιά» –για να μου δείξει το μονοπάτι που είχε χαράξει– με κατέκλυσε απίστευτη συγκίνηση

  Δισκογραφικά συμμετείχα και σε άλλες δουλειές του, αλλά όταν μου είπε ότι έγραψε μια σειρά λαϊκά τραγούδια και θέλει να τα πω εγώ… πώς να σας το πω; Δεν το περίμενα.Αρχικά αγχώθηκα, μετά, εννοείται, χάρηκα. Στη συνέχεια ξεκίνησαν πολλές ώρες μελέτης πάνω στα τραγούδια αυτά.

  Μέχρι να φτάσουν να ηχογραφηθούν όπως τα ακούτε πλέον στο CD πέρασαν ώρες πρόβας, ώρες στο στούντιο, αγωνία φυσικά, πολλή αγωνία, για να είμαι απολύτως ειλικρινής. Στη διάρκεια της προετοιμασίας υπήρχε πολύ ωραία ατμόσφαιρα από όλους μας. Με πολύ κέφι θα έλεγα ότι φτιάχτηκε ο Τίγρης μας.

  Θα σας αποκαλύψω δε ότι από την πρώτη στιγμή που ο ίδιος ο Σταμάτης μου τραγούδησε τη «Μυγδαλιά» –για να μου δείξει το μονοπάτι που είχε χαράξει– με κατέκλυσε απίστευτη συγκίνηση.

  Όταν το είπα εγώ παρουσία κοινού στη Μικρή Επίδαυρο το καλοκαίρι του 2023 (πριν από την κυκλοφορία του δίσκου) η ίδια συγκίνηση με διακατείχε. Όταν το λέω στο πρόγραμμα (στο Άλσος και φέτος κάθε Κυριακή) πάντα το ίδιο νιώθω.

  Αυτή η μικρή ιστορία που η «Μυγδαλιά» κατάφερε να γράψει μέσα μου εύχομαι να γίνει και δική σας κάθε φορά που θα την ακούτε. Καλή ακρόαση!

  •••

  Ο δίσκος Λαϊκά τραγούδια Ο ΤΙΓΡΗΣ του Σταμάτη Κραουνάκη με ερμηνευτή τον Χρήστο Γεροντίδη (και  φιλική συμμετοχή της Δήμητρας Γαλάνη) κυκλοφορεί από τη MINOS-EMI.

  banner_300_250
  Picture of Χρήστος Γεροντίδης
  Ο Χρήστος Γεροντίδης είναι τραγουδιστής – ηθοποιός

  ΣΧΕΤΙΚΑ LINKS

  MORE STORIES

  Οπισθοδρομική Κομπανία shortstories Αγγελος Σφακιανακης
  Short

  Οπισθοδρομική Κομπανία: Μια μπίρα στα τρία κι ένα ζεϊμπέκικο στα Εξάρχεια του ’78

  Ο Άγγελος Σφακιανάκης, ιδρυτικό μέλος της Οπισθοδρομικής Κομπανίας, αφηγείται στο Short Stories μια ιστορία από τα πρώτα τους νυχτερινά σεργιάνια ως τρίο, ακόμη, περιπλανώμενων μουσικών στα Εξάρχεια του 1978, που αφιερώνει στη μνήμη του Στράτου Στρατηγόπουλου

  Μπάμπης Παπαδόπουλος κιθαρίστας shortstoriesgr
  Short

  Όταν ο Μπάμπης Παπαδόπουλος κατάλαβε ότι δεν θα γίνει διασκεδαστής

  Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος θυμάται για λογαριασμό του Short Storieς τις ταβέρνες στις αρχές της δεκαετίας του ’80 στη Θεσσαλονίκη, τα ρεμπετολαϊκά σε γάμους και βαφτίσια και την αυστηρή παραίνεση του αφεντικού «να χαμογελάει στους πελάτες»