Skip to content
Home » Μια ζεστή μέρα του Αυγούστου σε παραλία της Ρόδου

Μια ζεστή μέρα του Αυγούστου σε παραλία της Ρόδου

  Μια ζεστή μέρα του Αυγούστου σε παραλία της Ρόδου

  Published

  Μια ζεστή μέρα του Αυγούστου σε παραλία της Ρόδου

  Published
  Ο Νίκος Χασαπόπουλος ιστορεί μια τυπική μέρα σε παραλία της Ρόδου: από καφέ, αναψυκτικό, ομπρέλα με σημαία μέχρι νυχτερινή τουαλέτα και μασάζ περιλαμβάνει το μενού ενός δροσερού μπάνιου

  Στην πληγωμένη από τις φωτιές Ρόδο δεν έχει ακόμη φτάσει το «κίνημα της πετσέτας». Έτσι συνυπάρχουν ειρηνικά οι ξαπλώστρες με τις πετσέτες. Οι ομπρέλες στοιχίζουν €15 με δυο ξαπλώστρες. Όλοι οι ομπρελάδες διαθέτουν και pos ώστε να μη βρεθεί κανένας παράξενος και τους κατηγορήσει ότι φοροδιαφεύγουν. Εδώ που τα λέμε η φοροδιαφυγή είναι το σπορ των περισσότερων Ελλήνων πλην των ομπρελάδων της Ρόδου. Σε συμβουλεύουν μάλιστα να φυλάξεις την απόδειξη μπας και περάσει κάποιος ελεγκτής και έχουμε άλλες καταστάσεις. Άσε που ορισμένοι ομπρελάδες είναι πατριώτες και το επιδεικνύουν υψώνοντας κάθε πρωί την ελληνική σημαία πάνω από τις ομπρέλες.

  Οι πρώτοι που σε επισκέπτονται την ώρα που απολαμβάνεις το κύμα που σκάει στην παραλία, βλέποντας τα θηριώδη κρουαζιερόπλοια να καταπλέουν στο λιμάνι, είναι κάτι τύποι που κρατούν αυτοσχέδια ψυγειάκα. Αυτοί διαλαλούν το εμπόρευμά τους. Beer, Fanta, cola και cold water, πάντοτε στα ξένα, αφού στις παραλίες βρίσκονται και ξένοι (ανάμεσα στους Έλληνες), άσχετα εάν τις beer, Fanta, cola συνήθως τις αγοράζουν οι Έλληνες.
  Ακολουθούν οι Ασιάτισσες που σου κάνουν επί τόπου μασάζ στην ξαπλώστρα, στην πλάτη ή στον αυχένα. Κρατούν κάτι περίεργα χαρτιά με σχεδιαγράμματα για το πώς επιδρούν τα μασάζ (μόνο εκείνες ξέρουν να τα κάνουν) στην καλή κυκλοφορία του αίματος, κυρίως όταν γίνονται πάνω στην ξαπλώστρα στον καυτό ήλιο, την ώρα που τα θηριώδη κρουαζιερόπλοια μπαίνουν στο λιμάνι. Μετά είναι οι λουκουματζήδες που πωλούν τα ντόνατς ή ακόμη και τους λουκουμάδες περιχυμένους με μέλι. Διαθέτουν τα προϊόντα τους στους τουρίστες ως original Greek donates.

  Μόλις σε προσπερνούν οι λουκουματζήδες κάνουν την εμφάνισή τους αυτοί που πωλούν φρούτα. Κάθε λογής, από καρπούζια (ξετρελαίνουν τους τουρίστες, μικρούς και μεγάλους) έως ροδάκινα, σταφύλια, πεπόνια (κομμένα σε τριγωνάκια) και σύκα, παρακαλώ, και μάλιστα βασιλικά.

  Την ώρα που απολαμβάνεις το κύμα που σκάει στην παραλία σε επισκέπτονται διαδοχικά κάτι τύποι που διαλαλούν το εμπόρευμά τους
  Ακολουθούν οι κουλουράδες που πωλούν τα κουλούρια τους στους πάντες, την ώρα που κάνουν δεύτερη βόλτα οι beer-Fanta-cola, ενισχυμένοι αυτήν τη φορά με δροσερό φραπέ.
  Ακολουθούν αμέσως μετά αυτοί που πωλούν καπέλα, πετσέτες, μαγιό, παρεό, καφτάνια, μέχρι και νυχτερινές τουαλέτες, οι οποίοι προφανώς σφόδρα ενδιαφέρονται για το νυχτερινό dress code των λουομένων.
  Στο τέλος, αφού ξαναπεράσουν οι beer-Fanta-cola, πας να κάνεις μια βουτιά να δροσιστείς και να σου οι αυτοσχέδιοι Αφρικανοί κομμωτές ειδικευμένοι στα κοτσιδάκια αφρικανικού στυλ.
  Και όλα αυτά την ώρα που ένας αλεξιπτωτιστής κάνει βόλτες πάνω από το κεφάλι σου με το πολύχρωμο αλεξίπτωτό του, που το τραβάει μια βάρκα, δίπλα από τα seagames που ξετρελαίνουν τους τουρίστες.
  banner_300_250
  Picture of Νίκος Χασαπόπουλος
  Ο Νίκος Χασαπόπουλος είναι δημοσιογράφος

  Κεντρική φωτογραφία
  Manfred Richter/ Pixabay

  MORE STORIES

  Nikos Mastrochristos_με τον γιο ενός επιζώντα του Άουσβιτς στην Οβριακή της Ρόδου
  Short

  Με τον γιο ενός επιζώντα του Άουσβιτς στην «Οβριακή» της Ρόδου

  Ο ξεναγός Νίκος Μαστροχρήστος γράφει στο Short Stories για τη συγκλονιστική συνάντηση που είχε πριν από τέσσερα χρόνια με τον γιο ενός επιζώντα από το Άουσβιτς Ρόδιου Εβραίου, που ταξίδεψε στη Ρόδο για να γνωρίσει την πατρίδα του πατέρα του