Skip to content
Home » Η μέρα που ο Θέμης Ανδρεάδης έκανε παύση για 20 ολόκληρα χρόνια

Η μέρα που ο Θέμης Ανδρεάδης έκανε παύση για 20 ολόκληρα χρόνια

  Η μέρα που ο Θέμης Ανδρεάδης έκανε παύση για 20 ολόκληρα χρόνια

  Published

  Η μέρα που ο Θέμης Ανδρεάδης έκανε παύση για 20 ολόκληρα χρόνια

  Published
  Ο Θέμης Ανδρεάδης μοιράζεται με το Short Stories το περιστατικό και τις συνθήκες που τον οδήγησαν στο να πάρει την απόφαση να σταματήσει να τραγουδάει για πάνω από δύο δεκαετίες

  Χωρίς περιστροφές και αναλύσεις θα σας πω μια ιστορία που έλαβε χώρα το 1992 και στάθηκε η αφορμή να διακόψω την «εργασία» μου ως τραγουδιστή και να γλιστρήσω στο σκοτάδι για πάνω από είκοσι χρόνια.

  Αφού είχα εξαντλήσει όλες τις «καλλιτεχνικές» μου δυνάμεις στο να θέλω να έχω τον έλεγχο στο τι τραγουδάω, αντιστεκόμενος σε ένα σύστημα που με ήθελε αναπτήρα μιας χρήσεως –τελειώνει, τον πετάς, ο επόμενος– και το οποίο βεβαίως με κατατρόπωσε, αφού το πάλεψα δονκιχωτικά θα έλεγα καμιά δεκαριά χρόνια, έφτασα να έχω σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Εφόσον δεν έκανα –ή δεν έμαθα τίποτε άλλο– παρά μόνο να τραγουδάω. Έχοντας μια οικογένεια με δυο μικρά παιδιά και τη σύζυγο μέχρι τότε να μην εξασκεί την τέχνη της λόγω των παιδιών…

  Βρέθηκε λοιπόν τότε ένας μαέστρος με τον οποίο συνεργαζόμασταν κάποτε σε νυχτερινό κέντρο και μου τηλεφώνησε λέγοντάς μου: «Θέμη, η… (μεγάλη λαϊκή φίρμα) σε θέλει να πας να τραγουδήσεις μαζί της».

  – Αλήθεια; Πού και τι;

   – Στην… (ένα μέρος που μόνον σκυλάδικα είχε).

  – Τι να κάνω ρε συ εκεί εγώ; Δεν είμαι ο κατάλληλος.

  – Ρε μην είσαι βλάκας. Θα έρχεσαι δέκα λεπτά πριν, θα τραγουδάς μισή ώρα, θα τελειώνεις και θα φεύγεις. Σου έχουμε και μπαλέτο. Θα λες «Είμαι πολύ ωραίος» κι έφυγες. Τι λεφτά θέλεις;

  Σκέφτομαι, θα του πω ένα μεγάλο ποσό για την εποχή προκειμένου να μου πει ότι δεν γίνεται, να γλιτώσω. Του το λέω και μου απαντά: «Ναι!». «ΟΚ, αλλά τα λεφτά μπροστά» του απαντώ.

  Έρχεται την άλλη μέρα ο «επιχειρηματίας» και μου δίνει μια επιταγή –«πέτσινη» θα ήτανε– και περιμένω να κάνω πρόβα. «Θέμη, έλα αύριο να κάνεις πρόβα».

  Ετοιμάζομαι την επομένη και είμαι πολύ ανήσυχος. Ρωτάω τη σύζυγό μου την Άννα: «Πού είναι η επιταγή;». Μου τη δίνει και τη βάζω στην τσέπη μου.

  Πηγαίνω λοιπόν και τι να δω; Ένα παράπηγμα με λαμαρίνες, κανονικό σκυλάδικο. Και τον πορτιέρη να μου λέει: «Κύριε Αντριάδη, σε περιμένουν μέσα»

  Πηγαίνω λοιπόν και τι να δω; Ένα παράπηγμα με λαμαρίνες, κανονικό σκυλάδικο. Και τον πορτιέρη να μου λέει: «Κύριε Αντριάδη, σε περιμένουν μέσα».

  Μπαίνω και όπως κοιτάω αριστερά, βλέπω κάτι κοπέλες, «ξένες» θα ήταν, του «μπαλέτου»,  γεματούλες, με σκισμένα καλσόν. Με πιάνει η ψυχή μου. Λέω φωναχτά στον εαυτό μου: «Ε αυτό δεν μπορώ να το κάνω!».

  Ρωτάω τον πορτιέρη πού είναι το αφεντικό. Τον βρίσκω και του λέω: «Ζητώ συγγνώμη. Πάρτε την επιταγή σας πίσω, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ». Εκείνος άρχισε τις απειλές. «Θα σου κάνω, θα σου δείξω, θα σου στείλω να σου σπάσουν τα πόδια… θα… θα…». Μπαίνω στο αυτοκίνητό μου. Γυρίζω στο σπίτι. Ανοίγω την πόρτα και λέω στην Άννα μου: «Σταματάω να τραγουδάω».

  Και έτσι γλίστρησα στο οικονομικό και καλλιτεχνικό σκοτάδι.

  •••

  Έτσι… κι αλλιώς: O Θέμης Ανδρεάδης θα εμφανιστεί στη μουσική σκηνή Κύτταρο στις 9/2/2024 με special guest τον Δώρο Δημοσθένους και άλλους secret guests.

  banner_300_250
  Picture of Θέμης Ανδρεάδης
  Ο Θέμης Ανδρεάδης είναι τραγουδιστής και τραγουδοποιός

  Κεντρική φωτογραφία
  Γιάννης Κουλλιάς

  ΣΧΕΤΙΚΑ LINKS

  MORE STORIES

  Μπάμπης Παπαδόπουλος κιθαρίστας shortstoriesgr
  Short

  Όταν ο Μπάμπης Παπαδόπουλος κατάλαβε ότι δεν θα γίνει διασκεδαστής

  Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος θυμάται για λογαριασμό του Short Storieς τις ταβέρνες στις αρχές της δεκαετίας του ’80 στη Θεσσαλονίκη, τα ρεμπετολαϊκά σε γάμους και βαφτίσια και την αυστηρή παραίνεση του αφεντικού «να χαμογελάει στους πελάτες»