Skip to content
Home » Πώς είναι να υποδύεσαι τον Άρη Βελουχιώτη για επτά χρόνια;

Πώς είναι να υποδύεσαι τον Άρη Βελουχιώτη για επτά χρόνια;

    Πώς είναι να υποδύεσαι τον Άρη Βελουχιώτη για επτά χρόνια;

    Published

    Πώς είναι να υποδύεσαι τον Άρη Βελουχιώτη για επτά χρόνια;

    Published
    Ο ηθοποιός Τάσος Σωτηράκης γράφει στο Short Stories για τη Σοφία Αδαμίδου και την παράσταση «Άρης» που ολοκληρώνει το ταξίδι της ύστερα από επτά χρόνια γεμάτα συγκινήσεις

    Τι να πρωτοθυμηθώ από όλα αυτά που έζησα μέσα σε αυτά τα επτά χρόνια; Πραγματικά είναι τόσο δύσκολο. Όσο δύσκολο είναι και το αντίο αυτής της διαδρομής. Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα.

    Από τη μiα πλευρά στενoχωριέμαι που σταματάω. Από την άλλη χαίρομαι που ο κόσμος γεμίζει ακόμη το θέατρο και μου ζητάει να μην κατέβει η παράσταση. Το τελευταίο διάστημα σκέφτομαι όλο και περισσότερο τη Σοφία (Αδαμίδου). Μου έρχεται συνεχώς στο μυαλό πώς ξεκίνησε όλο αυτό. Είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα από εκείνο το τραπέζι στο Χαλάνδρι το 2014, όταν γεννήθηκε η ιδέα να ανέβει ο Άρης στη σκηνή. Ήταν μεγάλο ρίσκο να πάρουμε αυτή την απόφαση και να ζωντανέψουμε την ιστορία.

    Το πήραμε όμως απόφαση και τρία χρόνια μετά, το 2017, το κάναμε πραγματικότητα. Από το μηδέν στα σκοτεινά δρομάκια του Βοτανικού, στη σκηνή του Cartel. Τρεις άνθρωποι με πίστη σε έναν κοινό στόχο.

    Στην αρχή με 40-50 θεατές (τόσους χωρούσε τότε) και μετά με όλο και περισσότερους. Σε πολλά μέρη της Ελλάδας και στο εξωτερικό, με τελευταία στάση τη φιλόξενη σκηνή του Olvio.

    Δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα έπαιρνε τέτοια έκταση, πόσο μάλλον ότι θα φτάναμε στα επτά χρόνια. Μακάρι να ζούσε η Σοφία και στις 12 του Απρίλη να υποκλινόμασταν μαζί. Για τελευταία φορά.

    Είμαι όμως σίγουρος ότι κάπου εκεί θα είναι και θα χαμογελάει και θα κλαίει. Είναι σαν να την ακούω να μου λέει «τι κάναμε, αγοράκι μου;». Είμαι πολύ περήφανος και πολύ ευγνώμων γι’ αυτήν τη δουλειά.

    Έχει χαραχτεί βαθιά μέσα μου. Παράλληλα με τον Άρη έζησα μερικά από τα πιο σπουδαία γεγονότα της ζωής μου, όπως η γέννηση της κόρης μου. Έχουμε βιώσει χαρές, λύπες, στενοχώριες, συγκινήσεις, γνωριμίες με ανθρώπους που έζησαν τον Άρη, απώλειες και πάλι χαρές.

    Δεν περιμέναμε ότι θα έπαιρνε τόση έκταση, ότι θα παιζόταν επτά χρόνια. Μακάρι να ζούσε η Σοφία Αδαμίδου και στις 12 του Απρίλη να υποκλινόμασταν μαζί

    Είναι τόσο γεμάτα αυτά τα επτά χρόνια που δεν χωράνε σε λέξεις. Σταματάω με πόνο ψυχής, αλλά χαρούμενος και αισιόδοξος για ό,τι καινούργιο θα έρθει.
    Είναι ένα κομβικό σημείο. Πλέον χρειάζομαι μια αλλαγή. Ξέρω όμως καλά μέσα μου πως κάποια στιγμή στο μέλλον θα επανέλθω πάλι ως Άρης στη σκηνή.

    Το μόνο που έχω να πω είναι ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους όσοι ήταν δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια, σε όσους βοήθησαν για να γίνει πραγματικότητα αυτό μου το όνειρο και κυρίως στον κόσμο για την απλόχερη αγάπη του…

    Όλα τα άλλα τα κρατάω για μένα.

    •••

    Η παράσταση Άρης, το έργο της Σοφίας Αδαμίδου με ερμηνευτή τον Τάσο Σωτηράκη, ολοκληρώνει τον κύκλο της στις 12 Απριλίου στο θέατρο Olvio.

    banner_300_250
    Picture of Τάσος Σωτηράκης
    O Τάσος Σωτηράκης είναι ηθοποιός

    MORE STORIES

    Τέμπη NTELLAS_GRIES_shortstories.gr
    Short

    Από τα Τέμπη στις βαλκανικο-ανατολίτικες θεατρικές λάσπες

    Ο Κωνσταντίνος Ντέλλας γράφει στο Short Stories μια ιστορία με αφορμή τη sold out παράσταση «Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα». Το έγκλημα των Τεμπών, η εκκωφαντική σιωπή των γυναικών της περιφέρειας, το θέατρο που γεννιέται με χειροποίητα υλικά.

    συνταγματάρχη Χάρης Αθανασιάδης shortstoriesgr
    Short

    Συναγωνιστές την άλλη φορά – Ο στερνός λόγος για τον Χ. Μ.

    Ο Χάρης Αθανασιάδης αποχαιρετά μέσω του Short Stories τον απόστρατο συνταγματάρχη του στρατού Χ. Μ. (1934-2024), που είδε τον Άρη Βελουχιώτη να μπαίνει ελευθερωτής στην Καλαμάτα και στην πορεία της ζωής του μετατοπίστηκε πολιτικά από το φάσμα της Δεξιάς προς την Αριστερά

    Spyros Alexiou_Η Επανάσταση του 1821, o kapetanios Aris kai o dikos mas daskalos short stories gr
    Short

    Η Eπανάσταση του 1821, ο καπετάνιος Άρης και ο «δικός μας» δάσκαλος

    Ο Σπύρος Αλεξίου γράφει στο Short Stories για τα παιδικά του χρόνια επί χούντας, όταν ο μεγαλύτερος αδελφός του, μαθητής Δ’ δημοτικού, έγραψε μια έκθεση για την Επανάσταση του 1821, γεμάτη από παράξενες ιστορικές ανακρίβειες